LET OP: sinds 1 juli 2023 sturen wij bezoekers door naar Bol.com en is er niet meer direct bij ons te bestellen

Welke zonnebril past het best bij mijn gezicht?

Een zonnebril moet net als een gewone bril bij je gezicht en je stijl passen. Er zijn zoveel verschillende modellen dat het soms lastig kan zijn om een geschikt model uit te zoeken. Het hangt er daarbij ook nog van af waar en wanneer je de zonnebril draagt. Wil je graag gezien worden met je stijlvolle zonnebril of draag je hem alleen maar tijdens het autorijden om hem daarna snel in het handschoenvakje op te bergen. Als je kiest voor stijl in combinatie met comfort, dan is een houten zonnebril een goede keuze. Hier val je zeker mee op, want houten zonnebrillen zijn tegenwoordig helemaal hip. Maar welk model kies je?

Welke vorm heeft mijn gezicht?

Om te weten welke zonnebril je moet kiezen, is het belangrijk dat je weet welke vorm je gezicht heeft. Dit kun je bepalen door in de spiegel te kijken en denkbeeldige lijnen over je gezicht te trekken. Haal daarvoor wel het haar uit je gezicht voor zover van toepassing, want alleen dan kun je de vorm van je gezicht goed zien. De breedte van je voorhoofd, je jukbeenderen en je kin bepalen de vorm van je gezicht. Dit kan rond, ovaal, vierkant, rechthoekig of hartvormig zijn. Zodra je weet welke vorm jouw gezicht heeft, kun je bekijken welke houten zonnebril daar het beste bij past.

De beste houten zonnebril voor een ovaal, rond of rechthoekig gezicht

Heb je een ovale gezichtsvorm dan bof je, want hier passen vrijwel alle modellen zonnebrillen bij. Je hoeft alleen maar op te letten dat de bril niet te groot of te klein is. Heb je een rond gezicht dan kun je dit langer laten lijken door een bril te kiezen met vierkante of rechthoekige glazen. De glazen zijn bij voorkeur iets hoger dan ze breed zijn, en kies gerust voor een iets groter model. Heb je een rechthoekig gezicht, kies dan bijvoorbeeld voor een bril met een opvallende bovenkant, een rechthoekig model met een lage neusbrug. Kies een bril die wat breder is dan het gezicht. Om je gezicht wat voller te laten lijken, kies je voor een bril met een wat zwaarder montuur en zwaardere poten, een apart model houten zonnebril is ideaal voor deze gezichtsvorm.

De ideale zonnebril voor het vierkante of hartvormige gezicht

Heb je een vierkant gezicht, dan zijn het voorhoofd en de kaaklijn even breed. Dit kun je wat verzachten door een houten zonnebril te kiezen met een rond model dat je wenkbrauwen extra benadrukt. Kies voor een model dat je gezicht wat langer laat lijken. Het hartvormige gezicht ten slotte is breed in het voorhoofd en smal in de kaaklijn. Je leidt de aandacht van je misschien wat te brede voorhoofd prima af door te kiezen voor een model zonnebril met dunne pootjes. Kies een model met wat grotere glazen, bij voorkeur wat opvallend aan de onderzijde.

Wanneer je deze handige tips in acht neemt vind je zonder moeite de meest ideale zonnebril die perfect bij jouw gezicht past. In de collectie houten zonnebrillen van Woodiful is voldoende keus aanwezig voor iedere gezichtsvorm.

woodiful.com
Logo
Shopping cart